Deseci ozlijeđenih

Najmanje 26 poginulih u željezničkoj nesreći u Indiji

Hina

Reuters

Reuters



Najmanje 26 osoba je poginulo, a 50 ozlijeđeno u subotu navečer prilikom iskliznuća putničkog vlaka iz tračnica u istočnoj Indiji, 30 kilometara od grada Raigarh, priopćila je policija.


Ekspresni vlak iskliznuo je iz tračnica u blizini Kuneri stanice, u državi Andhra Pradesh, oko 30 kilometara izvan grada Raigarh, a kako je rekla policija, većina stradalih bila je iz odjeljka vlaka u kojima su kabine za po tri ‘spavača’.


»Nema dokaza da se radi o sabotaži. Čini se da je uzrok iskliznuća tehnički kvar. Spasilačke operacije su u tijeku«, kazao je lokalni načelnik policije L.K.V. Rango Rao.




Državna željeznica u Indiji, izgrađena još za vrijeme britanske kolonijalne vladavine, u prilično je lošem sigurnosnom stanju, što je rezultat pod investicija zadnjih desetljeća i održavanja niskih cijena za oko 23 milijuna putnika koji željezničku mrežu u toj zemlji koriste svaki dan.


U posljednjoj većoj nesreći na željeznici u Indiji krajem prošle godine u sjevernoj državi Uttar Pradesh poginulo je 150 osoba, također zbog iskliznuća vlaka iz tračnica.


U 2014., zadnjoj godini za koju postoje podaci, u nesrećama na željeznici u Indiji bilo je više od 27.500 smrtnih slučajeva, a većina je poginula zbog pada s vlaka ili udara vlaka te iskliznuća vlaka s tračnica.