Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
25. ožujka 2019.
Poticaji za zapošljavanje

NJEMAČKOJ NEDOSTAJU RADNICI Jeste li stručni u ovim sektorima? Merkel najavila novi zakon o useljavanju

foto Reuters
foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 3. srpanj 2017. u 22:06 2017-07-03T22:06:00+02:00

U Njemačkoj je u lipnju bilo 730.802 slobodnih radnih mjesta, prema 664.872 u istom mjesecu prošle godine, po podacima Savezne agencije za rad

Njemačka kancelarka Angela Merkel najavila je u ponedjeljak, predstavljajući predizbornu platformu svojeg konzervativnog bloka, da će se donijeti novi zakon o useljavanju stručnih radnika i da je glavni cilj programa otvaranje novih radnih mjesta i poticanje zapošljavanja.

"Naš projekt za budućnost Njemačke znači prosperitet i sigurnost za sve", kazala je Merkel na konferenciji za novinare u Berlinu.

Merkelini kršćanski demokrati (CDU) i njihovi saveznici iz bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU) obećavaju punu zaposlenost do 2025. i smanjenje poreza za 15 milijardi eura.

U sklopu tog plana, predlažu novi zakon o useljavanju za stručne radnike kako bi se popunila prazna radna mjesta u njemačkom zdravstvu i IT sektoru.

U Njemačkoj je u lipnju bilo 730.802 slobodnih radnih mjesta, prema 664.872 u istom mjesecu prošle godine, po podacima Savezne agencije za rad.

I njemački socijaldemokrati (SPD) predlažu novi zakon koji bi Njemačkoj omogućio da zaposli stručne radnike koji joj manjkaju.

Predizborni program CDU-a i CSU-a uključuje i mjere za obitelji, gradnju stanova i jačanje policijskih snaga,

Vođa SPD-a Martin Schulz kritizirao je konzervativce tvrdeći da nude "očajni program, bez ikakvih ideja za budućnost".

"To je dvojben, nepravedan i neodgovoran program", rekao je Schulz.

CDU i CSU predlažu uz ostalo ukidanje jako nepopularnog poreza solidarnosti, koji je uveden kako bi se financirala obnova bivše Istočne Njemačke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown