Glasilo IS-a Rumiah

“NISMO VAS ZABORAVILI” Islamska država prijeti napadima na Balkanu, a na meti su im Hrvati i Srbi u BiH

Hina

foto: wikipedia

foto: wikipedia

Militanti podsjećaju na sudbinu Hrvata ubijenog na Sinaju, aludirajući na Tomislava Salopeka kojega su islamistički teroristi zarobili i pogubili u Egiptu 2015. godine. Prijetnja Hrvatima ilustrirana je fotografijom džamije srušene u Ahmićima 1993. uz tekst kako su to učinile »hrvatske križarske paravojne snage«.



SARAJEVO – Islamska država (IS) zaprijetila je terorističkim napadima na Balkanu, posebno Srbima i Hrvatima u BiH zbog zločina nad muslimanima u ratu 90-tih godina, prenose lokalni mediji pozivajući se na glasilo IS-a.


»Nismo zaboravili Balkan…i nećemo ga zaboraviti. Samo smo bili malo preokupirani«, poručili su džihadisti u svom propagandnom časopisu za Balkan »Rymiah«.


Prijetnja napadima odnosi se prvenstveno na Srbe i Hrvate koje militanti smatraju nevjernicima, navodi se u članku čiju je presliku objavio portal Klix.




Srbi su meta zbog pokolja Bošnjaka u Srebrenici 1995., a za Hrvate se navodi da su »prljave krvi«. »Nismo zaboravili vaše ubijanje, zlostavljanje i silovanje po Bosni«, piše »Rumiah«.


Militanti podsjećaju na sudbinu Hrvata ubijenog na Sinaju, aludirajući na Tomislava Salopeka kojega su islamistički teroristi zarobili i pogubili u Egiptu 2015.


Prijetnja Hrvatima ilustrirana je fotografijom džamije srušene u Ahmićima 1993. uz tekst kako su to učinile »hrvatske križarske paravojne snage«.


Za islamske teroriste meta su i »murtedi«, muslimani na području Balkana koji ne podupiru radikalnu ideologiju.


»Rymiah« navodi kako je sljedbenicima IS-a »draža krv« onih koje smatraju otpadnicima od vjere od krvi Srba i Hrvata, navodi Klix.