Nedopušteno sredstvo

NIJE UOPĆE TAKO KOMPLICIRANO Kako je Praljak uopće mogao unijeti otrov u sudnicu?

P. N.

Nema detaljnog pregleda cijelog tijela, pogotovo kada na to ne upućuju neke indicije da bi ih trebalo biti', pojasnio je Goran Mikuličić i rekao da je Praljak, primjerice, mogao otrov unijeti u cipeli



Kako je moguće unijeti bočicu s otrovom u sudnicu – glavno je pitanje koje je ostalo visjeti u zraku nakon šokantnog današnjeg poteza Slobodana Praljka.


Odvjetnik Luka Mišetić je za N1 televiziju rekao da mu je to prilično nezamislivo.


– Svaki put sam kao odvjetnik morao proći kroz detaljni pregled, pogotovo na velikim događajima kao što je to izricanje presude. Svaki je optuženik u teškom psihičkom stanju i stoga je još važnije provesti detaljni pregled. Nezamislivo mi je da je netko mogao unijeti otrov u sudnicu. Vjerujem da će tajništvo Haškog suda narediti istragu i izvijestiti nas, rekao je Mišetić.




Bivša glasnogovornica Tribunala Florence Hartmann rekla je da ovo nije prvi put da se zabranjena sredstva unose u sudnicu. 


– Ovo je drugi put da zabranjena sredstva budu unesena u Tribunal. Prvi put je to bilo u slučaju Slobodana Miloševića i tada to nismo vidjeli, a on je uzimao protulijek koji je poništavao djelovanje lijeka za visoki tlak i sada. Šokantno je da se ovo desilo i ne znam kako osiguranje to nije spriječilo. Kada sam ja bila u zatvoru konzulici Francuske je zabranjeno da mi unese čokoladu, a ovo je ušlo. Zašto pravila nisu ista za sve, rekla je Hartmann za magazin Start,


Odvjetnik Goran Mikuličić rekao je, pak, za tportal, da unijeti otrov u sudnicu uopće nije tako komplicirano kako se misli. 


– Nema detaljnog pregleda cijelog tijela, pogotovo kada na to ne upućuju neke indicije da bi ih trebalo biti’, pojasnio je Goran Mikuličić i rekao da je Praljak, primjerice, mogao otrov unijeti u cipeli.