Traje potraga

NEMA PREŽIVJELIH: U moru pronađene krhotine jučer nestalog mianmarskog vojnog aviona

Hina

Reuters

Reuters

Pronađen je kotač, prtljaga, pojasevi za spašavanje kao i ukupno deset tijela, potvrdila je vojska, koja nije iznijela pojedinosti oko mogućih preživjelih među putnicima, većinom članova obitelji vojnika



Krhotine trupa mianmarskog vojnog aviona nestalog sa 122 osobe pronađeni su u četvrtak u moru, objavila je vojska koja je izvadila prva tijela, njih dosad ukupno deset.


»Pronašli smo krhotine nestalog aviona i tijela, nasred mora, jugozapadno od grada Launglona«, izjavio je general Min Aung Hlaing, šef vojske, na Facebooku.


Pronađen je kotač, prtljaga, pojasevi za spašavanje kao i ukupno deset tijela, potvrdila je vojska, koja nije iznijela pojedinosti oko mogućih preživjelih među putnicima, većinom članova obitelji vojnika.




Od srijede, devet brodova i tri aviona traga za ostacima zrakoplova i eventualnim preživjelima u moru na jugoistoku Mianmara.


Kontradiktorne informacije kružile su od srijede o broju osoba u letjelici. Po najnovijim podacima vojske, u avionu su bile 122 osobe.


Vojni zrakoplov nestao je s radara u srijedu na domaćem letu, nakon što je poletio iz južnog obalnog grada Myeaka rano poslijepodne i zaputio se prema najvećem gradu, Yangonu.


Kontakt je izgubljen kad se nalazio tridesetak kilometara zapadno od grada Daweija kada je i proglašen nestalim.