Nasilje koje je potreslo javnost

NAJAVLJENI PROSVJEDI ZBOG SILOVANJA Demonstracije u Freiburgu nakon što je grupa Sirijaca silovala studenticu

P. N.

Studentica i dvojica soumnjičenih za silovanje / Foto Facebook

Studentica i dvojica soumnjičenih za silovanje / Foto Facebook

Protuimigrantska stranka Alternativa za Njemačku (AfD) pozvala je građane da izađu na ulice kasno u ponedjeljak kako bi se pobunili protiv tog čina, dok su neistomišljenici pozvali na prosvjed protiv pokušaja da se taj zločin iskoristi kako bi se u društvu potaknuli protuimigrantski osjećaji



Za danas su u njemačkom sveučilišnom gradu Freiburgu sazvane demonstracije nakon što je prije dva tjedna skupina muškaraca, većinom Sirijaca, silovala 18-godišnju studenticu, piše Index.


Protuimigrantska stranka Alternativa za Njemačku (AfD) pozvala je građane da izađu na ulice kasno u ponedjeljak kako bi se pobunili protiv tog čina, dok su neistomišljenici pozvali na prosvjed protiv pokušaja da se taj zločin iskoristi kako bi se u društvu potaknuli protuimigrantski osjećaji.


Vjeruje se da je grupa muškaraca silovala 18-godišnjakinju u noći s 13. na 14. listopada, kada se vraćala kući iz noćnog kluba u centru grada.




Pod istragom je sedam Sirijaca u dobi od 19 do 29 godina te 25-godišnjak njemačke nacionalnosti, no policija vjeruje kako je više muškaraca sudjelovalo u zločinu. Neki od osumnjičenih na Facebooku su često pozirali s kalašnjikovima.


 


Studentica je bila u noćnom klubu s prijateljicom gdje je prihvatila piće od nepoznatog muškarca.


Oko ponoći je napustila klub s tim muškarcem, no policiji je rekla kako joj je muškarac u piće podmetnuo nešto što ju je onesposobilo.


Rekla je da ju je potom jedan od osumnjičenih muškaraca silovao u grmlju, nakon čega su isto učinili i ostali prisutni muškarci.


Vlasti navode kako su osumnjičeni muškarci, koji većinom žive u gradskom smještaju za izbjeglice, otprije poznati policiji.


Freiburg se također našao na naslovnicama prije dvije godine, kada je tamošnja studentica ubijena, a za zločin je optužen mladi izbjeglica.