Audijencija u Vatikanu

Morales Papi savjetovao žvakanje kokina lišća protiv stresa

Hina

Reuters

Reuters

»Ja žvačem listove koke svakodnevno i to mi čini dobro. Preporučujem i vama, pomoći će vam da se lakše nosite s ubrzanim načinom života«, rekao je Morales Bergogliu pred prisutnim novinarima



RIM Bolivijski predsjednik Evo Morales u petak je tijekom audijencije kod pape Franje u Vatikanu, Svetome Ocu sugerirao da žvače listove koke poput Indijanaca koji žive u bolivijskim Andama.


»Ja žvačem listove koke svakodnevno i to mi čini dobro. Preporučujem i vama, pomoći će vam da se lakše nosite s ubrzanim načinom života«, rekao je Morales Bergogliu pred prisutnim novinarima.


Za vrijeme polusatnog razgovora u knjižnici Apostolske palače, bolivijski predsjednik i argentinski Papa razgovarali su o »aktualnoj socijalno-ekonomskoj situaciji« u Boliviji, stoji u priopćenju Vatikana.




Morales, koji se zalaže za dekriminalizaciju upotrebe kokina lišća, podsjećajući da je to dugogodišnja tradicija Indijanaca iz Andskih kordiljera, Papi je poklonio tri knjige o blagotvornom i ljekovitom djelovanju ove biljke.


Ovo je treći susret dvojice čelnika. Papa je Moralesa već jednom primio u Vatikanu, a prije manje od mjesec dana susreli su se u Boliviji kada je Papa bio na južnoameričkoj turneji.