Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Obraćanje u Katowicama

video Mnogi tvrde da je nigerijski predsjednik umro i da ga je zamijenio prevarant. On tvrdi: 'To sam stvarno ja'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 3. prosinac 2018. u 7:11 2018-12-03T07:11:00+01:00

»Mnogi su se ponadali da sam umro zbog zdravstvenih problema«, dodao je, nazivajući one koji šire takve glasine »neznalicama« i »bezbožnicima«, navodi se u priopćenju koje je potpisao njegov glasnogovornik Garba Shehu

»To sam doista ja, uvjeravam vas«, rekao je u nedjelju nigerijski predsjednik Muhammadu Buhari na jednom skupu, demantiravši glasine da je umro i da ga zamijenio prevarant koji je došao iz Sudana, priopćio je predsjednikov ured.

»To sam doista ja, uvjeravam vas. Uskoro ću proslaviti 76. rođendan i bit ću zdrav«, odgovorio je Buhari pripadnicima nigerijske dijaspore na rubu 24. UN-ove Konferencije o klimi (COP24) u Katowicama, u Poljskoj.

»Mnogi su se ponadali da sam umro zbog zdravstvenih problema«, dodao je, nazivajući one koji šire takve glasine »neznalicama« i »bezbožnicima«, navodi se u priopćenju koje je potpisao njegov glasnogovornik Garba Shehu.

Društvenim mrežama već mjesecima kruže glasine da je predsjednik umro i da ga je zamijenio sudanski prevarant poznat kao »Džubril«.

Ti su postovi podijeljeni na Facebooku, Twitteru i na YouTubeu stotine tisuća puta, premda dosad nitko nije mogao pružiti ni najmanji dokaz.

Predsjednik koji će se 2019. kandidirati za drugi mandat, proveo je dobar dio 2017. u Londonu gdje se liječio od nepoznate bolesti.

Glavna nigerijska oporbena stranka Demokratska narodna stranka (PDP) uvijek je isticala da je Buhari nesposoban da vlada zemljom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.