Nesreća

Migranti kod Bihaća upali u 12-metarsku jamu, spasio ih GSS

Marin Smolčić

Foto Radio Bihać

Foto Radio Bihać



Budući da od strane hrvatskih institucija i dalje vlada zavjet šutnje po pitanju aktualne najezde ilegalnih migranata na hrvatske granice, više o tome uvijek možemo saznati od BiH medija.



Tako Radio Bihać danas javlja o jučerašnjem incidentu koji se dogodio na planini Plješevici, sa bosanske strane granice. Članovi Gorske službe spašavanja Bihać organizirali su sinoć akciju spašavanja ilegalnih migranata koji su na planini Plješevici upali u duboku jamu zbog nepoznavanja terena i vrlo slabe vidljivosti. Na sreću su se uspjeli javiti mobitelom i zatražili pomoć. Brzom intervencijom članova GSS-a Bihać i Granične policije BiH spašeno je 11 migranta, kojima je potom pružena medicinska pomoć.




Šest migranata izvukli su pripadnici Granične policije iz plićeg dijela jame. Budući se sve ovo događalo u vrletima planine policija ih je po mrklom mraku pronašla jer su čuli njihovo zapomaganje. Petorica ljudi pali su u dublji dio jame i svi su pretrpjeli teže ozljede. Pomoću alpinističke užadi i opreme njih su spasili pripadnici GSS-a Bihać kada su ih pronašli na dubini od oko 12 metara. S obzirom na sve okolnosti ove nesreće pravo je čudo da od stradalih migranata nitko nije smrtno stradao. Svi ozlijeđeni hitno su prebačeni u bihaćku bolnicu.