Lažne tvrdnje

Melania Trump nagodila se sa slovenskim tabloidom

Hina

Reuters

Reuters



Američka Prva dama Melania Trump postigla je izvansudsku nagodbu s izdavačem slovenskog tabloida kojega je tužila nakon što se on ispričao zbog klevete, potvrdila je u petak njezina odvjetnica iz Ljubljane.


»Gospođa Melania Trump i kuća »Delo« kao izdavač postigli su izvansudsku nagodbu u vezi lažnog napisa objavljenog u reviji Suzy«, rekla je Nataša Pirc Musar koja u Sloveniji zastupa pravne interese američke Prve dame.


Odvjetnica nije navela pojedinosti sporazuma ali je istaknula da je »Ovako zaključen predmet dokaz da gospođa Trump niti ubuduće neće dopuštati uvrede i laži na svoj račun, nego će na njih uvijek reagirati kako bi zaštitila svoja prava i interese«.




Pirc Musar je rekla da je tužba bila podnesena zbog neistinitih navoda koje su povrijedile dostojanstvo, ugled i dobro ime Melanije Trump.


Revija Suzy koju izdaje vodeća novinska kuća »Delo« u jednome je članku lani tijekom predsjedničke kampanje u SAD-u objavila da je Melania nakon odlaska iz svoje domovine Slovenije radila za modnu agenciju koja je uz osnovni posao bogatim klijentima nudila i djevojke za pratnju sugerirajući tako da se bavila »elitnim escortom«.


Posebna šteta nastala je za Melaniju i Donalda Trumpa kad je te nedokazane navode iz slovenske revije prenio i jedan engleski tabloid koji se nakon toga odmah ispričao.