Dao iskaz tužiteljstvu

Mektić ponovio sve optužbe na račun Hrvatske o vrbovanju vehabija: ‘Stojim iza svega što sam rekao’

P. N.

Screenshot YouTube

Screenshot YouTube

Na novinarsko pitanje je li obavještajna agencija spriječila određene aktivnosti odgovorio je da bi se - "moglo tako reći". Optužio je Tužiteljstvo da "ovdje nije suština utvrditi što se stvarno događa, već da se zaštite rodbinske i prijateljske veze pojedinih tužitelja"



Nakon što je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio da ima informacije da Hrvatska u BiH vrbuje vehabije, jutros je ispitan u Tužiteljstvu BiH. Sve optužbe danas je – ponovio.


– Ja sam rekao da sam ministar sigurnosti, da redovito održavam sastanke s direktorima sigurnosnih agencija i redovito razmjenjujem takvu vrstu informacija. I da smo mi jednu takvu informaciju razmijenili. Pitali su me zašto to odmah nisam dao Tužiteljstvu, odgovorio sam da sam ja ministar sigurnosti, da neću odmah trčati u Tužiteljstvo, prenosi N1 njegovu izjavu, uz optužbu na račun Tužiteljstva da “ovdje nije suština utvrditi što se stvarno događa, već da se zaštite rodbinske i prijateljske veze pojedinih tužitelja”.


Na novinarsko pitanje je li obavještajna agencija spriječila određene aktivnosti odgovorio je da bi se – “moglo tako reći”.




– Između ostalog, uloga obavještajne agencije nije samo da prikuplja informacije i podatke, već da spriječava svaki pokušaj, da tako kažem, ugrožavanja ustavnog poretka. Svaki pokušaj da bilo koja strana obavještajna služba prodre u BiH. Ono sve što sam rekao ja potvrđujem, dodao je i rekao da sigurnosni sektor nema povjerenja u Tužiteljstvo.