Masovan bijeg iz zatvora

Među 49 bjegunaca iz zatvora u Papua Novoj Gvineji i šef sekte kanibala

Hina

On je imao tisuće pobornika i cijelu vojsku čuvara, a propovijedao je da se mlade djevojke moraju ženiti s njime. Njegov je pokret osumnjičen za kanibalizam i ritualna žrtvovanja



SYDNEY – U nedjelju je u Papui Novoj Gvineji pokrenuta potraga za 49 zatvorenika pobjeglih iz zatvora Madang, među kojima je i i šef jedne sekte osuđen za pedofiliju i osumnnjičen za kanibalizam, prenose australski mediji.


Taj zatvorenik uhićen je 2007., a 2010. proglašen krivim za silovanje mladih članica sekte i određena mu je 10 godišnja kazna.


On je imao tisuće pobornika i cijelu vojsku čuvara, a propovijedao je da se mlade djevojke moraju ženiti s njime. Njegov je pokret osumnjičen za kanibalizam i ritualna žrtvovanja.




Bijeg iz zatvora je izveden u četvrtak pri promjeni nadzorničke službe, rekao je glasnogovornik zatvora Richard Mandui za australsku državnu televiziju ABC. Šef mjesne policije je rekao da je riječ o vrlo opasnim osobama koje bi mogle biti naoružane.


Vjerovanje u vračanje je i dalje jako rašireno u toj siromašnoj zemlji Tihog ocena.


Prošle godine policija je uhitila više desetaka ljudi povezanih s kanibalističkom sektom optuženom da je ubila najmanje sedam osoba.