Britanska premijerka

May smatra kako sve pokazuje da iza kemijskih napada stoji sirijska vlada

Hina

Theresa May / Foto: REUTERS

Theresa May / Foto: REUTERS

Napad kemijskim oružjem koji se dogodio u subotu u Dumi u Siriji bio je šokantan i barbarski čin«, istaknula je May u središnjem engleskom gradu Birminghamu.



Britanska premijerka Theresa May u srijedu je rekla kako sve upućuje na to da su sirijske vlasti odgovorne za kemijski napad u Dumi i da takvi šokantni postupci ne mogu proći bez odgovora.


»Napad kemijskim oružjem koji se dogodio u subotu u Dumi u Siriji bio je šokantan i barbarski čin«, istaknula je May u središnjem engleskom gradu Birminghamu.


»Upotreba kemijskog oružja ne može proći bez odgovora«, naglasila je premijerka i dodala kako »sve upućuje na to da je za napad odgovoran sirijski režim«.




Odbila je reći je li zabrinuta objavom američkog predsjednika Donalda Trumpa na Twitteru u kojoj je najavio vojnu akciju u Siriji i poručio kako »projektili stižu«.


»Surađivat ćemo s našim najbližim saveznicima u razmatranju kako osigurati da odgovaraju oni koji su odgovorni za napad i da vidimo kako u budućnosti možemo spriječiti humanitarnu katastrofu upotrebe kemijskog oružja«, naglasila je May.


»Ubrzano se približavamo zaključku o tome što se dogodilo na terenu«, zaključila je britanska premijerka.