Europske regulative

Mađari nezadovoljni novim regulativama: “Europska Unija prijeti i ucjenjuje jer ne želimo migrante”

P. N.

Photo/Wikipedia

Photo/Wikipedia

Mađarski europarlamentarac žestoko je komentirao nove odluke Europskog parlamenta, otpužujući ih da tjeraju države na prihvat migranata. 



Tamás Deutsch, mađarski europarlamentarac, u nedjelju je izjavio da Europska Unija “prijeti i ucjenjuje” anti-migrantske države, prenosi mađarski Daily News. 


Deutsch kaže da EU želi kazniti države članice koje odbijaju prihvatiti migrante. Na novinarskoj konferenciji u Budimpešti. Deutsch je rekao da odluka Europskog parlamenta o uspostavi mehanizma koji povezuje financiranje EU-a s poštivanjem vladavine prava u državama članicama jasno izražena u smislu kažnjavanja država članica koje ne žele prihvatiti migrante.


“Bruxelles želi kazniti države članice koje ne prihvaćaju migrante. Ovo je nečuvena i neprihvatljiva politička akcija, prerušena u godišnje izvješće o  temeljnim pravima unutar Europske Unije.”, rekao je Deutsch, a prenosi Daily News.




Deutsch kaže da je “apsurdno” da se izvješće fokusiralo na prava imigranata i migranata, jedva dodirujući prava građana Europske Unije. Rekao je da se u izvješću jasno vidi u kojem smjeru će ići “pro-migrantska” politika Bruxellesa.


Očekuje se da države članice prihvate imigraciju kao temeljno ljudsko pravo. Gotovo trećina država članica je odbila prihvatiti Global Compact for Migration, od Ujedinjenih naroda. Deutsch dodaje da je u izvješću navedeno da će jedino države koje prihvate migrante biti smatrane demokratskim članicama koje poštuju vladavinu prava.


“Ovo je jednostavno apsurdno”, ponavlja Deutsch za Daily News, dodavši da su građani Mađarske jasno iskazali svoj stav prema migrantima, u nekoliko prilika, te da ne žele “živjeti u zemlji migranata.”