Pregovori o plaćama

Lufthansa otkazala 3.800 letova zbog štrajka pilota

Hina

Cockpit, koji ima 9.000 članova u svim tim zrakoplovnim tvrtkama, pozvao je pitote Lufthanse da od srijede u 00,00 do petka u 23,59 prekinu rad i zahtijevaju povišenje plaća i bolje uvjete na završetku radnog vijeka



Zbog štrajka koji je najavio sindikat pilota Cockpit Lufthansa, Lufthansa Cargo i Germawings u srijedu, četvrtak i petak otkazat će oko 3.800 letova, navodi Lufthansa u priopćenju.


Ti otkazani letovi odnose se na ukupno 425.000 putnika, precizirala je tvrtka i dodala da će tih dana samo 500 letova ostati na programu.


Piloti podružnica Swiss, Austrian Airlines, Eurowings, Lufthansa City Line i Air Dolomiti, kao i Brussels Airlines, čijih 45 posto posjeduje Lufthansa, nisu zahvaćeni tim štrajkom i Lufthansa predviđa da će gdje bude moguće, najveći zrakoplovi letjeti na svojim linijama kako bi prevezli što veći broj putnika prema i iz Njemačke.




Cockpit, koji ima 9.000 članova u svim tim zrakoplovnim tvrtkama, pozvao je pitote Lufthanse da od srijede u 00,00 do petka u 23,59 prekinu rad i zahtijevaju povišenje plaća i bolje uvjete na završetku radnog vijeka.


Sindikat očekuje “jako” sudjelovanje, rekao je u petak jedan od glasnogovornika, koji nije želio precizirati broj članova organizacije među oko 5.000 pilota zaposlenih u Lufthansi.