Sudska istraga oko ljubljanskog paroha

Ljubljanski paroh pod istragom zbog pronevjere

Hina

Protiv vođe Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Sloveniji, ljubljanskog paroha Perana Boškovića, vodi se sudska istraga zbog sumnje da je prikupljena sredstva za gradnju župnog dvora preusmjerio u gradnju vlastite stambene kuće, pišu u petak slovenski mediji



LJUBLJANA Protiv vođe Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Sloveniji, ljubljanskog paroha Perana Boškovića, vodi se sudska istraga zbog sumnje da je prikupljena sredstva za gradnju župnog dvora preusmjerio u gradnju vlastite stambene kuće, pišu u petak slovenski mediji.


Bošković je osumnjičen za zloupotrebu položaja, pronevjeru i bespravno korištenje tuđom imovinom, navodi ljubljansko »Delo«.


Njega se tereti za otuđivanje 800.000 eura sredstava koje su vjernici i donatori prikupili za gradnju župnog doma uz pravoslavnu crkvu u Ljubljani, a sumnja se da je sredstva iskoristio za gradnju vlastite stambene zgrade na drugoj lokaciji, navodi vodeći slovenski list.




Bošković je izjavio da je istraga pokrenuta na osnovi anonimne prijave njemu nenaklonjenih vjernika i da nije utemeljena, a sud mu je privremeno zabranio raspolaganje kućom.


Slučajem prijave već se bavio vrh SPC-a u Beogradu, ali je Boškovića oslobodio odgovornosti, no policijska istraga se u međuvremenu nastavlja, navode mediji.