Lažna uzbuna u Parizu: Više od stotinu policajaca blokiralo četvrt Chatelet zbog poziva o otmici u crkvi

Hina

Ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve je u priopćenju potvrdio da se radilo o lažnoj uzbuni i da tek treba odrediti okolnosti intervencije



Policija je u subotu poslijepodne blokirala jednu četvrt u središtu Pariza, nakon čega je objavila da ne prijeti nikakva opasnost i da se radilo o lažnoj uzbuni, objavila je francuska vlada.


Nekoliko minuta nakon objave te operacije, prefektura Pariza je na društvenoj mreži Twitter objavila da je završila intervencija snaga reda i da ne prijeti nikakva opasnost.


Aplikacija pametnih telefona “Sustav uzbunjivanja i informiranja stanovništva” koju vodi francuska vlada, pokrenula je uzbunu na atentat sredinom poslijepodneva u prvom pariškom arondismanu. Građani su bili upozoreni da policija kreće u operaciju usmjerenu na crkvu Saint-Leu u vrlo posjećenoj četvrti Chatelet.




Ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve je u priopćenju potvrdio da se radilo o lažnoj uzbuni i da tek treba odrediti okolnosti intervencije.


Više od 100 policajaca, uključujući i specijalne odrede, vodili su operaciju, a poslije je taj dio grada ponovo otvoren za promet.


Policijske snage su odgovorile na poziv o otmici u crkvi Saint-Leu, rekao je glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova Pierre-Henry Brandet na kanalu BFM TV.


U Francuskoj je na snazi stanje pripravnosti nakon niza napada islsmističkih militanata u kojima je ubijeno više od 230 osoba od siječnja 2015.