Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
16. siječnja 2019.

Lažna uzbuna u Parizu: Više od stotinu policajaca blokiralo četvrt Chatelet zbog poziva o otmici u crkvi

Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2016. u 20:28 2016-09-17T20:28:16+02:00

Ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve je u priopćenju potvrdio da se radilo o lažnoj uzbuni i da tek treba odrediti okolnosti intervencije

Policija je u subotu poslijepodne blokirala jednu četvrt u središtu Pariza, nakon čega je objavila da ne prijeti nikakva opasnost i da se radilo o lažnoj uzbuni, objavila je francuska vlada.

Nekoliko minuta nakon objave te operacije, prefektura Pariza je na društvenoj mreži Twitter objavila da je završila intervencija snaga reda i da ne prijeti nikakva opasnost.

Aplikacija pametnih telefona "Sustav uzbunjivanja i informiranja stanovništva" koju vodi francuska vlada, pokrenula je uzbunu na atentat sredinom poslijepodneva u prvom pariškom arondismanu. Građani su bili upozoreni da policija kreće u operaciju usmjerenu na crkvu Saint-Leu u vrlo posjećenoj četvrti Chatelet.

Ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve je u priopćenju potvrdio da se radilo o lažnoj uzbuni i da tek treba odrediti okolnosti intervencije.

Više od 100 policajaca, uključujući i specijalne odrede, vodili su operaciju, a poslije je taj dio grada ponovo otvoren za promet.

Policijske snage su odgovorile na poziv o otmici u crkvi Saint-Leu, rekao je glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova Pierre-Henry Brandet na kanalu BFM TV.

U Francuskoj je na snazi stanje pripravnosti nakon niza napada islsmističkih militanata u kojima je ubijeno više od 230 osoba od siječnja 2015.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka