Tvrdi da nije utrka u naoružanju, ali...

Lavrov najavio modernizaciju ruskog nuklearnog oružja

Hina

»Imamo plan dugoročnog razvoja naoružavanja koji uzima u obzir gospodarsko stanje i, naravno, potrebu za učinkovitim i modernim obrambenim kapacitetima za zaštitu naših nacionalnih interesa....U tom smislu nismo baš puno radili posljednjih nekoliko godina«, dodao je Lavrov



MOSKVA – Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u nedjelju kako je došlo vrijeme da Rusija modernizira svoje nuklearno i konvencionalno oružje.


»Ne mislim da smo na pragu nove utrke u naoružanju. Sasvim je sigurno da Rusija u njoj neće sudjelovati. U našem slučaju riječ je o tome da je došlo vrijeme da moderniziramo naš nuklearni i konvencionalni arsenal«, rekao je Lavrov, prema transkriptu intervjua koji je televizijska postaja Russia Today objavila na svojim internetskim stranicama.


»Imamo plan dugoročnog razvoja naoružavanja koji uzima u obzir gospodarsko stanje i, naravno, potrebu za učinkovitim i modernim obrambenim kapacitetima za zaštitu naših nacionalnih interesa….U tom smislu nismo baš puno radili posljednjih nekoliko godina«, dodao je Lavrov.