Predsjednik 'skriva' svoje kćeri

Kolega opovrgava navode da je plesačica Katarina Tihonova Putinova kći

Hina

Katerina Tihonova s jednim od svojih plesnih partnera  / Reuters

Katerina Tihonova s jednim od svojih plesnih partnera / Reuters

Nakon što je Reuters u utorak objavio članak Mohab je telefonirao Reutersu i rekao: »Ne mogu potvrditi da poznam Putinovu kćer. Nemam ništa s njima«. Putin, bivši obavještajac KGB-a, poznat je po tome da čuva svoj privatni život i nastojao je da svoje dvije kćeri, Mariju i Katerinu, drži dalje od očiju javnosti



MOSKVA Kolega Katerine Tihonove iz svijeta akrobatskog rock’n’rolla prvotno je potvrdio da je ona mlađa kći ruskog predsjednika Vladimira Putina no nakon što je agencija Reuters objavila vijest o tome, povukao je svoj komentar rekavši da nije dobro čuo pitanje.


Agencija Reuters je po drugi puta u dvije godine pisala, navodeći izvor, o vezi Tihonove s predsjednikom da bi potom izjave bile javne opovrgnute.


Potpredsjednik Svjetske rock’n’roll konfrederacije (WRRC) za pravna pitanja Manfred Mohab rekao je agenciji Reuters u razgovoru u nedjelju da poznaje Tihonovu kroz njihovu suradnju u predsjedništvu WRRC-a.




Na pitanje zna li je li Tihonova Putinova kći on je odgovorio: »Da. Poznam je, naravno«. Na ponovljeni upit klimnuo je glavom i rekao : »Da«.


Kremlj i Tihonova nisu odgovorili na zahtjeve za komentarom.


Nakon što je Reuters u utorak objavio članak Mohab je telefonirao Reutersu i rekao: »Ne mogu potvrditi da poznam Putinovu kćer. Nemam ništa s njima«.


Na pitanje zašto je ranije rekao da je Tihonova Putinova kći Mohab je rekao: »Vjerujte mi, bilo je tako bučno u dvorani da mnoge stvari ne mogu razumijeti, a druge osjećam da nisam dobro razumio. Tako da nije sigurno da sam vam dao prave odgovore«.


Mohab je rekao da ima problema sa sluhom. »Siguran sam da smo imali nesporazum«.


U 2015. je Andrej Akimov, zamjenik predsjednika uprave ruske Gazprombanke, agenciji Reuters je rekao da je Tihonova Putinova kći ali je kasnije opovrgnuo izjavu.


Putin, bivši obavještajac KGB-a, poznat je po tome da čuva svoj privatni život i nastojao je da svoje dvije kćeri, Mariju i Katerinu, drži dalje od očiju javnosti.


Iako se o identitetu 31-godišnje Katerine naširoko pretpostavlja, to sama Tihonova, Kremlj ili njegovi predstavnici nikada nisu potvrdili.


Katerina Tihonova je istaknuta ličnost u svijetu akrobatskog rock’n’rolla i vodi javno financirane projekte na moskovskom državnom sveučilištu.