Narušeno zdravlje bivšeg njemačkog kancelara

Kohl je u bolnici od početka svibnja, prošao dvije operacije

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

"Helmut Kohl je dobro s obzirom na okolnosti", kaže njegov ured, potvrđujući da je nakon ugradnje kuka trebala još jedna operacija



BERLIN – Bivši njemački kancelar Helmut Kohl nalazi se u bolnici od početka svibnja gdje se oporavljao najprije od operacije ugradnje umjetnog kuka, a nakon toga od operacije na crijevima, ali je dobro i nada se da će uskoro krenuti na rehabilitaciju, objavljeno je iz njegova ureda u utorak.


 


Kohlov ured objavio je priopćenje o njegovom zdravstvenom stanju nakon što je časopis Bunte objavio da se nalazi na intenzivnom odjelu bolnice u Heidelbergu.




Časopis Bunte, navodeći izvore bliske Kohlu, napisao je da su njegovi planovi o napuštanju bolnice početkom lipnja sada u pitanju nakon što je morao biti podvrgnut još jednoj operaciji, onoj na crijevima.


“Helmut Kohl je dobro s obzirom na okolnosti”, kaže njegov ured, potvrđujući da je nakon ugradnje kuka trebala još jedna operacija.


Kohla se slavi kao oca ujedinjenja Njemačke, a zalagao se i za uvođenje eura, zajedno sa svojim bliskim saveznikom, tadašnjim francuskim predsjednikom Francois Mitterandom.


Bio je najdulje na vlasti od svih poslijeratnih njemačkih kancelara, od 1982. do 1998.


Njegov ugled jednog od najvažnijih europskih političara druge polovice 20. stoljeća narušen je skandalom o ilegalnom financiranju njegove stranke CDU, koja je izbila na svjetlo dana nakon što je otišao iz politike.