Natavlja se "zabava" sjevernokorejskog dikatora

Kim Jong Un smaknuo zapovjednika Glavnog stožera?

Hina

Gil Jong, desno od Kim Jonga

Gil Jong, desno od Kim Jonga

Vijest se proširila dok na poluotoku ali i šire vlada nova napetost zbog najnovijeg lansiranja rakete dugog dometa, samo mjesec dana nakon sjevernokorejskog nuklearnog pokusa



Sjeverna Koreja pogubila je zapovjednika glavnog stožera vojske Ri Yong Gila, objavila je u srijedu južnokorejska agencija Yonhap, što će, ako se pokaže da je točno, biti još jedna u nizu egzekucija i nestanaka visokih dužnosnika pod mladim sjevernokorejskim vođom.


Vijest se proširila dok na poluotoku ali i šire vlada nova napetost zbog najnovijeg lansiranja rakete dugog dometa, samo mjesec dana nakon sjevernokorejskog nuklearnog pokusa.


Izvor dobro upoznat sa stanjem u Sjevernoj Koreji rekao je za agenciju Reuters da je Ri ubijen. Želio je ostati neimenovan s obzirom na osjetljivost situacije.




Ri, koji je bio zapovjednik glavnog stožera Narodne armije ubijen je ovaj mjesec zbog korupcije i urote, piše Yonhap i drugi južnokorejski mediji ali nitko ne želi otkriti svoje izvore.


Južnokorejska obavještajna služba nije željela komentirati vijest koju je, kaže Reuters, bilo nemoguće potvrditi iz neovisnih izvora.