Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Vrhbosanski nadbiskup zabrinut

Kardinal Puljić: Ubrzano iseljavanje Hrvata ih BiH poprimilo zabrinjavajuće razmjere, sve je to dio politike koja mnogima želi ogaditi tu zemlju

Snimio Marin ANIČIĆ
Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 30. lipanj 2018. u 16:55 2018-06-30T16:55:00+02:00

SARAJEVO Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić upozorio je u subotu kako je trend ubrzanog iseljavanja Hrvata iz Bosne i Hercegovine već poprimio zabrinjavajuće razmjere ocijenivši kako je sve to dio politike koja mnogima rođenima u BiH »pokušava ogaditi« tu zemlju.

U izjavi za agenciju Fena kardinal Puljić je kazao kako iseljavanje vidi i kao nastavak politike koja se temelji na procjeni da je bolje ukoliko Hrvata u BiH bude što manje.

Vrhbosanski nadbiskup je podsjetio na činjenicu kako je prema podacima prikupljenim tijekom blagoslova domova ustanovljeno kako je u 286 crkvenih župa koliko ih ima u BiH broj katolika u 2017. godinu u odnosu na stanje godinu dana ranije smanjen za više od 14 tisuća.

Stalna proizvodnja napetosti u zemlji i stvaranje nesigurnosti te nepostojanje jednakopravnosti zamorili su ljude i oni stoga sve češće i u sve većem broju odlaze, ocjenjuje kardinal Puljić.

»Javnost uporno čini da se ljudima zgadi ova zemlja i život u njoj jer se forsira samo negativno«, kazao je vrhbosanski nadbiskup.
Komentirajući imenovanje biskupa Henryka Hosera apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, kazao je kako je tu Crkva u BiH u jedinstvu s općom crkvom.

»Što Sveti otac predloži i odluči to vrijedi i za nas u BiH te ne donosimo posebni stav nego prihvaćamo papinu odluku«, kazao je Puljić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.