Lažne vijesti o vremenskim prilikama

Kako se osramotio reporter ‘The Weather Channela’! Jedva je stajao na vjetru, a onda su mu u kadar ušetali ljudi

P. N.

foto: screenshot youtube

foto: screenshot youtube

Glasnogovornik The Weather Channela ovu snimku prokomentirao je tvrdnjom da reporter Seitel izvještava s mokre trave i da mu je zbog toga teško normalno stajati na nogama, dok osobe koje su neplanirano zalutale u kadar i koje vidimo u drugom planu - hodaju po betonu.



Milijuni i milijuni korisnika društvenih mreža pratili su pustošenje uragana Florence obalama Sjeverne Caroline, a u moru strašnih vijesti pozornost mnogih zaokupila je i jedna bizarna vijest, koja ruglu i sramoti izvrgava The Weather Channel i njihovog reportera Mike Seidela.


Izvještavajući o uraganu s ulica lučkog grada Wilmingtona, reporter The Weather Channela gledateljima je priuštio bizarnu predstavu, koja je u SAD potaknula raspravu o načinu izvještavanja o vremenskim nepogodama, kojem je Mike Seidel dao nezaboravan doprinos. O njegovoj “predstavi” pisao je i jedan od najvećih američkih nacionalnih dnevnika The New York Times.


Za vrijeme njegovog izvještavanja, dok u prvom planu vidimo reportera Seidela kako se bori da ostane na nogama unatoč jakom vjetru, u kadar su, očito neplanirano, u drugom planu ušetali ljudi odjeveni u kratke hlače, koji se protiv vjetra ne bore ni približno žustro kao reporter The Weather Channela. Naprotiv, oni hodaju sasvim normalno, dajući do znanja da vjetar nije niti približno jak kakvim ga pokušava prikazati reporter. U samo nekoliko sati, taj video na društvenim mrežama pogledali su milijuni ljudi. Društvene mreže su stale brujati o “lažnim vijestima”, od kojih više ne može pobjeći niti pregled vremenskih prilika.




Glasnogovornik The Weather Channela ovu snimku prokomentirao je tvrdnjom da reporter Seitel izvještava s mokre trave i da mu je zbog toga teško normalno stajati na nogama, dok osobe koje su neplanirano zalutale u kadar i koje vidimo u drugom planu – hodaju po betonu. Zbog toga je njima, ustvrdio je glasnogovornik, puno lakše hodati, nego reporteru The Weather Channela stajati.


O ovom izvještaju The Weather Channela prosudite sami i ne zaboravite pritom da on ne umanjuje razorne posljedice uragana Florence. Taj gigantski uragan dovoljno je strašan i bez lažnih vijesti.


foto: screenshot


foto: screenshot