Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Djed Trump

Kako je Trump dječaku ukrao Božić: "Još vjeruješ u Djeda Božićnjaka? Koliko si star?"

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 25. prosinac 2018. u 15:00 2018-12-25T15:00:12+01:00

»Vjeruješ li i dalje u Djeda Božićnjaka? Jer je u sedmoj godini to malo na granici, jelda?«, dodao je potom Trump, nasmijavši se na svoje pitanje

WASHINGTON Američki predsjednik Donald Trump za Božić je upitao sedmogodišnjeg dječaka vjeruje li i dalje u Djeda Božićnjaka, jer je to u njegovim godinama »malo na granici«.

»Ide li ti u školi? Što ćeš raditi za Božić?«, upitao je američki čelnik sedmogodišnjeg Colemana putem telefona iz Bijele kuće. Na pozive je uz Trumpa odgovarala i prva dama Melanija.

»Vjeruješ li i dalje u Djeda Božićnjaka? Jer je u sedmoj godini to malo na granici, jelda?«, dodao je potom Trump, nasmijavši se na svoje pitanje.

Američki predsjednik je u kasnijem razgovoru jednom dječaku rekao »čujemo se sutra«.

Bijela kuća već desetljećima prima pozive od djece koja se pitaju gdje se u tom trenutku nalazi Djed Božićnjak. Tradicija je nastala kad je u pedesetim godinama prošlog stoljeća greška u novinskoj reklami dovela do toga da su djeca na privatni broj zvala vojnog časnika i ispitivali ga o lokaciji najpopularnijeg stanovnika Sjevernog pola.

On je tu grešku pretvorio u običaj, pa je NORAD – vojna organizacija SAD-a i Kanade za sigurnost zračnog prostora – omogućila djeci da se za Badnjak informiraju o tom važnom pitanju, uključivši u to i Bijelu kuću.

Na sreću sedmogodišnjeg Colemana, NORAD na stranici noradsanta.org omogućava praćenje kretanja Djeda Božićnjaka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.