Kaznena obrada

KRIMINALNO DNO DNA: Bivši ministar uhićen jer je preprodavao pomoć namijenjenu stradalima od poplava

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Policija je u nedjelju privela osam osoba u sklopu akcije kodnog naziva "Farmer". Njih se sumnjiči da su umiješani u nezakonitu preprodaju poljoprivredne opreme i mehanizacije vrijedne oko 500 tisuća eura.



SARAJEVO – Nekadašnji ministar u vladi Federacije Bosne i Hercegovine Desnica Radivojević uhićen je u utorak u Sarajevu u sklopu istrage koja se vodi zbog preprodaje tehničkih sredstava doniranih kao pomoć stradalima u velikim poplavama iz 2014. godine, potvrdilo je tijekom dana tužiteljstvo Sarajevske županije.


Glasnogovornica tužiteljstva Azra Bavčić kazala je kako je policija privela Radivojevića na njihov zahtjev te će on biti podvrgnut kaznenoj obradi.


Policija je u nedjelju u različitim dijelovima BiH privela osam osoba u sklopu akcije kodnog naziva “Farmer”. Njih se sumnjiči da su umiješani u nezakonitu preprodaju poljoprivredne opreme i mehanizacije vrijedne oko 500 tisuća eura.




Riječ je o donaciji Kine koja je u BiH poslana kako bi se poljoprivrednicima pomoglo u suočavanju s posljedicama ogromnih poplava koje su nanijele veliku štetu.


Uhićene osobe bile su povezane s vladom Federacije BiH, a kinesku su donaciju, umjesto da opremu podijele, prodavali korisnicima izravno ili uz posrednike.


Među osobama uhićenim potkraj prošlog tjedna je i Ivica Mladina, koji je 2014. godine bio savjetnik tadašnjeg federalnog premijera Nermina Nikšića (SDP BiH).


Za Mladinu te još dvojicu osumnjičenika tužiteljstvo je zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora, dok su ostali uhićeni pušteni braniti se sa slobode.


Radivojević je u entitetskoj vladi obnašao dužnost zamjenika premijera i ministra prostornog uređenja i okoliša.