Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
17. veljače 2020.
Najbogatiji u Tanzaniji

KOBNI ODLAZAK U TERETANU Najmlađi afrički milijarder otet dok je išao na rekreaciju

Foto Facebook
Foto Facebook
Autor:
Objavljeno: 11. listopad 2018. u 16:02 2018-10-11T16:02:00+02:00

Mohammed Dewji, koji se sa svoje 43 godine danas smatra najmlađim afričkim milijarderom, otet je ovog jutra u glavnom gradu Tanzanije Dar es Salaam, a i dalje nije poznato tko su maskirani i naoružani otmičari, prenosi BBC.

Trenutno se tri osobe nalaze u pritvoru pod sumnjom da su povezane s otmicom, a za dvojicu otmičara vjeruje se da su stranci.

Motiv za Dewjiovu otmicu i dalje nije poznat.

Financijski magazin Forbes Mohammeda Dewjia opisuje kao jedinog tanzanijskog milijardera čija se imovina procjenjuje na 1,5 milijardi američkih dolara.

Bogatstvo koje posjeduje stvorio je pretvarajući obiteljski maloprodajni posao koji je osnovao njegov otac u konglomerat proširen diljem Afrike. Njegova kompanija, METL, bavi se proizvodnjom tekstila, brašna, pića i jestivih ulja u najmanje šest afričkih država.

Forbes piše kako je tanzanijski milijarder 2016. godine potpisao odluku da će polovinu svog bogatstva dati u dobrotvorne svrhe.

Inače poznat kao entuzijast za fizičku aktivnosti, Dewji prilikom otmice nije imao uz sebe zaštitare, a i sam se dovezao od kuće.

Iz policije prenose da su otmičari bijelci, prenosi BBC.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.