Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1n
Sutra: 6° 6° 1n
11. prosinca 2018.
Korupcija

KAKAV ULOV! Malezijska policija u zračnoj luci kod bivšeg premijera pronašla 284 kutije pune nakita i novca

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 18. svibanj 2018. u 9:41 2018-05-18T09:41:32+02:00

»Naši pripadnici provjerili su te torbe i otkrili različite devize među kojima malezijske ringite i američke dolare, satove i nakit u 72 torbe«, izjavio je medijima Amar Singh, šef policijskog odjela za financijski kriminal

Malezijska policija zaplijenila je 284 kartonskih kutija sa 72 ručne torbice pune novca i nakita u premetačini u okviru istrage zbog pronevjere sredstava protiv bivšeg premijera Najiba Razaka, izvješćuju u petak lokalni mediji.

»Naši pripadnici provjerili su te torbe i otkrili različite devize među kojima malezijske ringite i američke dolare, satove i nakit u 72 torbe«, izjavio je medijima Amar Singh, šef policijskog odjela za financijski kriminal.

Neke su ručne torbe poznatih marki poput Hermesa i Louisa Vuittona, rekao je Singh dodajući da ne može procijeniti vrijednost svih zaplijenjenih dobara.
Konfiscirana roba otkrivena je u luksuznim stanovima zgrade u središtu glavnog grada Kuala Lumpura. Policija je u srijedu pristupila velikoj premetačini u domu Najiba i drugim mjestima.

Bivši premijer, osumnjičen da je pronevjerio oko 640 milijuna eura, uvijek je negirao sve radnje.

Ta afera koja potresa Maleziju nekoliko godina pridonijela u velikoj mjeri porazu na parlamentarnim izborima nekadašnje koalicije, na vlasti 61 godinu, pod vodstvom Najiba.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka