Korak do državljanstva

Junak iz Malija koji je spasio dječaka dobio potvrdu o regulaciji statusa u Francuskoj

Hina

Reuters

Reuters

Odjeven u sivo-crnu sportsku odjeću i s crnom šiltericom na glavi, dvadesetdvogodišnji mladić u utorak je potpisao ugovor u trajanju od 10 mjeseci koji će mu omogućiti regularno obavljanje posla u brigadi pariških vatrogasaca, izjavio je prefekt pariškoga administrativnog odjela Seine-Saint-Denis, Pierre-Andre Durand



PARIZ Mamoudu Gassama, mladi junak iz Malija koji je u roku od 24 sata postao planetarno popularan pošto je spasio život četverogodišnjem dječačiću usred Pariza, u utorak je dobio potvrdu kojom se regulira njegov status u Francuskoj, što je prva faza prije dobivanja francuskog državljanstva, a obećao mu ga je sam francuski predsjednik Emmanuel Macron.


Odjeven u sivo-crnu sportsku odjeću i s crnom šiltericom na glavi, dvadesetdvogodišnji mladić u utorak je potpisao ugovor u trajanju od 10 mjeseci koji će mu omogućiti regularno obavljanje posla u brigadi pariških vatrogasaca, izjavio je prefekt pariškoga administrativnog odjela Seine-Saint-Denis, Pierre-Andre Durand.


Primivši potvrdu u prefekturi Bobigny u kojoj je ranije podnio molbu za boravišnom dozvolom, Gassama je odande otišao vatrogasnim vozilom, ne želeći ništa odgovoriti znatiželjnim izvjestiteljima.




»Bio je iznimno uzbuđen, to je tako normalno«, kazao je prefekt Durand, ponovno pozdravivši hrabar mladićev potez.


Mamoudou bi u roku od mjesec dana trebao dobiti potvrdu o dozvoli boravka u trajanju od deset godina, a potom će, u roku od tri mjeseca dobiti i francusko državljanstvo.


Gassama je u Francusku stigao u rujnu prošle godine iz Malija. Prošao je težak i opasan put zajedno s ostalim migrantima.