Na strani džihadista

Još jedan državljanin BiH poginuo boreći se za Islamsku državu

Hina



MOSTAR –  Još jedan bosanskohercegovački državljanin poginuo je boreći se na strani terorističke organizacije Islamske države (IS), objavio je u subotu internetski portal Vijesti ummeta koji promovira radikalne islamističke skupine.


Denis Delanović podrijetlom iz Velike Kladuše poginuo je u borbama u Siriji, objavio je internetski portal pozivajući se na izvore s terena. Pojašnjava se da je Delanović poginuo kao pripadnik IS-a s još 11 državljana Njemačke u borbama s lokalnim kurdskim postrojbama tijekom napada na jedno kurdsko selo.


Delanović je u Siriju došao prije osam mjeseci, a po tvrdnjama njegovih suboraca ranjavan je u borbama za grad Kobani.




Po ranijim medijskim navodima Delanović se spominjao i u izvještaju o akciji Damask koju provode bosanskohercegovačke vlasti radi razbijanja mreže za vrbovanja boraca i potpore Islamskoj državi. U toj akciji na vrhu piramide je Bilal Bosnić, radikalni islamski klerik, neformalni vođa vehabijskog pokreta protiv kojega je pred Sudom BiH vodi sudski postupak radi potpore terorizmu.


Po navodima iz obavještajne zajednice, iz BiH se na području Sirije i Iraka nalazi oko 150 boraca, više od deset je poginulo, a nekoliko desetaka ih se do sada vratilo u Bosnu i Hercegovinu.