Razbolio se pastor i aktivist

Jesse Jackson boluje od Parkinsonove bolesti

Hina

Reuters

Reuters

Jesse Jackson sada planira »promijeniti načina života« i usmjeriti se na rehabilitaciju kako bi ublažio napredovanje te degenerativne neurološke bolesti, uz pisanje memoara



CHICAGO Jesse Jackson, pastor i istaknuti aktivist za građanska prava u Sjedinjenim Državama, objavio je u petak da boluje od Parkinsonove bolesti.


Taj 76-godišnjak koji se 1960. borio s Martinom Lutherom Kingom za jednaka prava crnaca, rekao je da mu je »sve teže obavljati svakodnevne poslove«.


»Moja obitelj i ja smo počeli primjećivati promjene prije oko tri godine, a neko vrijeme odbijao sam prekinuti rad da odem liječniku«, napisao je Jesse Jackson, koji vodi nevladinu organizaciju sa sjedištem u Chicagu.




»Nakon nekoliko pregleda, liječnici su zaključili da je problem Parkinsonova bolest«, dodao je.


Jesse Jackson sada planira »promijeniti načina života« i usmjeriti se na rehabilitaciju kako bi ublažio napredovanje te degenerativne neurološke bolesti, uz pisanje memoara.


On se također namjerava bolje informirati o toj neizlječivoj bolesti, čiji su uzroci još uvijek nepoznati, a koja pogađa između 7 i 10 milijuna ljudi u svijetu.


Nekoliko slavnih osoba također je bolovalo od te bolesti, među ostalima boksač Mohamed Ali i papa Ivan Pavao II.