Teška situacija

Jedna žrtva poplava u Srbiji, ugroženo više od tisuću osoba

Hina

U poplavama koje su zbog velikih kiša u ponedjeljak zahvatile općinu Kladovo na istoku Srbije stradala je jedna osoba, potvrdili su službeni izvori

BEOGRAD – U poplavama koje su zbog velikih kiša u ponedjeljak zahvatile općinu Kladovo na istoku Srbije stradala je jedna osoba, potvrdili su službeni izvori.Starija žena izgubila je život u naselju Tekija kod Kladova gdje je najteža situacija i gdje je u tijeku evakuacija plovilima i helikopterima.

Kladovo je još od jutros odsječeno jer su obilne kiše izazvale bujice s obronaka planine Miroč i srušile dva mosta koji iz Negotina vode prema Kladovu, a oštećena je i Đerdapska magistrala kod Tekije, navodi B92.


Načelnik općine Kladovo Radovan Arežina kaže da je ugroženo više od 1.000 obitelji u naselju Tekija i okolici.Po posljednjim izvješćima Radiotelevizije Srbije, tijekom večeri je iz Tekije evakuirano oko 300 ljudi, a šef Sektora za izvanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić kaže da se tijekom noći očekuje evakuacija još najmanje 300 osoba.

Velike štete zbog obilnih kiša i olujnog vjetra pretrpjela je i hidroelektrana Đerdap 1, ali njezin rad nije ugrožen, priopćila je Elektroprivreda Srbije.