Osveta u Puebli

Jedanaest članova iste obitelji ubijeno u Meksiku

Hina

Ilustracija / Reuters

Ilustracija / Reuters

Jedanaest članova iste obitelji, među kojima dvije maloljetne osobe, ubili su naoružani muškarci u planinskoj zoni države Puebla u središnjem dijelu Meksika zbog »osobne svađe«, objavile su u petak meksičke vlasti



MEXICO CITY Jedanaest članova iste obitelji, među kojima dvije maloljetne osobe, ubili su naoružani muškarci u planinskoj zoni države Puebla u središnjem dijelu Meksika zbog »privatne svađe«, objavile su u petak meksičke vlasti.


Žrtve su pet žena, četiri muškarca i dvije djevojke. Još dvoje maloljetnika teško je ranjeno i prebačeno u lokalnu bolnicu, rekao je Vicente Lopez de la Vega, gradonačelnik Coxcatlana.


Po vlastima, svjedoci su rekli da se radi o dvojici napadača od kojih je jedan navodno prije nekoliko godina silovao jednu od ubijenih žena koja je potom rodila sina.


Njezin sadašnji suprug, koji je također ubijen, imao je i ubodne rane od noža i općenito više ozljeda od ostalih žrtava, kazale su vlasti.Napadači su u bijegu i traži iz policija.

»Radi se o činu osvete«, kazao je de la Vega. »Napadači su došli pješice na mjesto gdje je obitavala obitelj i otvorili vatru«.


Država Puebla nije jedna od onih u Meksiku gdje se događa najviše ubojstava vezanih uz narkokartele, ali je nekoliko nedavnih ubojstva napunilo crnu kroniku.