Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Nesretan kraj AirAsije

Izvučena tijela triju žrtava nesreće indonezijskog zrakoplova

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 30. prosinac 2014. u 14:35 2014-12-30T14:35:23+01:00

 Spasilačke ekipe izvukle su dosad tri tijela iz mora u Indoneziji, rekao je u utorak ravnatelj Nacionalne agencije za spašavanje i ispravio ranije objavljen podatak o 40 izvučenih tijela, a potvrđeno je da su pronađene krhotine ostaci zrakoplova kompanije AirAsia koji se sa 162 osobe srušio u moru kod otoka Jave

DŽAKARTA – Spasilačke ekipe izvukle su dosad tri tijela iz mora u Indoneziji, rekao je u utorak ravnatelj Nacionalne agencije za spašavanje i ispravio ranije objavljen podatak o 40 izvučenih tijela, a potvrđeno je da su pronađene krhotine ostaci zrakoplova kompanije AirAsia koji se sa 162 osobe srušio u moru kod otoka Jave.
»Danas smo iz mora izvukli tri tijela, ona su na ratnome brodu Bung Tomo«, rekao je ravnatelj agencije Bambang Soelistyo.Na konferenciji za novinare precizirao je da su izvučena tijela dviju žena i jednog muškarca.
Ranije je glasnogovornik indonezijske mornarice Manahan Simorangkir izjavio da je ratni brod izvukao iz mora tijela 40 žrtava, no kasnije je ispravio taj podatak i rekao da se radi o zabuni.»Možemo potvrditi da je riječ o zrakoplovu AirAsije, a ministar prijevoza uskoro će otputovati za Pangkalan Bun« u područje u kojemu su locirani ostaci zrakoplova, rekao je direktor putničkog prometa, Djoko Murjatmodjo.
Posada vojnoga zrakoplova Herculesa otkrila je objekt koji je opisala kao »sjenu u obliku zrakoplova na dnu mora«, kazao je Soelistyo.Potraga je koncentrirana na mjesto na kojemu je otkrivena sjena, oko 160 kilometara jugozapadno od Pangkalan Buna u središtu Kalimantana na otoku Borneu, rekao je Soelistyo.Direktor AirAsije Tony Fernandes izrazio je duboko žaljenje nakon pada zrakoplova u vlasništvu te niskotarifne zrakoplovne tvrtke.
Airbus A320-200 kompanije AirAisia sa 162 putnika i članova posade nestao je po lošem vremenu u nedjelju prijepodne na letu iz indonezijskog grada Surabaye za Singapur kada je zatražio dozvolu za promjenu visine leta kako bi izbjegao loše vrijeme.
U potrazi sudjeluje oko 30 brodova i 21 zrakoplov iz Indonezije, Australije, Malezije, Singapura, Južne Koreje i SAD-a.Snimke tijela koja plutaju u vodi prenijele su televizijske kuće, a uplakana rodbina nestalih okupila se u kriznom centru u Surabayi. Nekolicini njih pozlilo je te su izvedeni kako bi primili liječničku pomoć. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.