Pogođeno 15 meta

Izrael napao Gazu nakon raketnog napada u vrijeme predizbornoga skupa

Hina

REUTERS

REUTERS

Izraelska vojska priopćila je da je u napadu pogođeno 15 meta, uključujući i pogon za proizvodnju oružja, mornarički kompleks kojim se služe militanti te tunele kojima se služi Hamas



Izraelski zrakoplovi napali su Gazu u srijedu, nekoliko sati nakon uzbune oglašene zbog raketnoga napada iz Pojasa Gaze tijekom predizbornoga skupa i zbog koje je izraelski premijer Benjamin Netanyahu morao napustiti pozornicu.


Izraelska vojska priopćila je da je u napadu pogođeno 15 meta, uključujući i pogon za proizvodnju oružja, mornarički kompleks kojim se služe militanti te tunele kojima se služi Hamas.


Zasad nema podataka o mogućim žrtvama.




Nekoliko sati prije toga, tijekom predizbornoga skupa u južnom izraelskom gradu Ashdodu oglašena je uzbuna, a tjelohranitelji su Netanyahua odveli u sklonište.


Netanyahu nije ozlijeđen te je nekoliko minuta poslije toga nastavio govor koji je prenošen uživo na društvenim mrežama.


No, prizor prisilnoga silaska premijera s govornice samo je dodatno potpirio optužbe njegovih političkih protivnika koji tvrde da nije dovoljno učinio u sprječavanju napada na južna područja Izraela.


Izraelska vojska priopćila je da su iz Pojasa Gaze ispaljene dvije rakete prema Ashdodu i drugoj luci, Ashkelonu te da ih je presreo proturaketni sustav Željezna kupola.U priopćenju se navodi da su napadi na Gazu odgovor na taj napad za koji još nitko nije preuzeo odogovornost.

Napad se dogodio nakon što je Netanyahu najavio plan o pripajanju dijela Zapadne obale, bude li ponovno izabran na izborima 17. rujna.