Nema mira

Izrael bombardirao položaje Hamasa nakon raketnog napada iz Gaze

Hina



Zrakoplovi izraelskih zračnih snaga bombardirali su u nedjelju 15 vojnih položaja i postrojenja Hamasa u Pojasu Gaze nakon što su tijekom noći ispaljene rakete na Izrael s tog teritorija.


Nema izvješća o ozlijeđenima ni na jednoj strani u razmjeni vatre nekoliko dana nakon što je Hamas, islamistička skupina koja upravlja Gazom, priopćio da je postigao primirje s Izraelom.


»Ovaj napad je izvršen kao odgovor na projektile ispaljene iz Pojasa Gaze u Izrael tijekom noći i zbog terora koji je odobrio i proveo Hamas za vikend«, navodi izraelska vojska u priopćenju.




Vojska kaže da je pogodila 10 lokacija u prvom udaru i još pet u drugom.


Hamas nije preuzeo odgovornost za raketnu paljbu iz Gaze. Niz manjih militantnih skupina djeluje poluneovisno od Hamasa i poznato je da ispaljuju rakete u Izrael.U prosvjedima pokrenutim 30. ožujka u Pojasu Gaze dosad je poginulo 120 Palestinaca. Palestinski militanti ispalili su više od 100 minobacačkih granata i raketa na Izrael ovaj tjedan, a izraelska vojska odgovorila je bombardirajući desetke vojnih položaja u Gazi.Radi se o najžešćim sukobima Izraela i palestinskih militantnih skupina od rata 2014.