Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
21. veljače 2020.
Lažne optužbe

Izmislili napad grupe Arapa u Frankfurtu, sad bi mogli platiti policiji izlazak na teren

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 24. studeni 2017. u 18:45 2017-11-24T18:45:00+01:00

Nakon višetjedne istrage se pokazalo da u novogodišnjoj noći »nisu zabilježeni« napadi ovakve vrste a da se optužena 29-ogodišnjakinja, koja je navela da je i sama bila žrtva seksualnog napastovanja, uopće nije u novogodišnjoj noći nalazila u Frankfurtu nego, kako tvrde lokalni mediji, u Beogradu

Državno odvjetništvo u Frankfurtu na Majni podiglo je u petak optužbu protiv dvije osobe zbog osnovane sumnje da su početkom godine izmislili napad i seksualno napastovanje grupe Arapa u jednom lokalu u Frankfurtu.

Kako stoji u priopćenju državnog odvjetništva, 49-ogodišnji ugostitelj i jedna 29-ogodišnja žena su u novogodišnjoj noći s 2016. na 2017. prijavili upad pedesetak migranata arapskog porijekla u njihov lokal u blizini frankfurtskog glavnog željezničkog kolodvora te da su seksualno napastovali gošće te razbijali inventar.

Nakon višetjedne istrage se pokazalo da u novogodišnjoj noći »nisu zabilježeni« napadi ovakve vrste a da se optužena 29-ogodišnjakinja, koja je navela da je i sama bila žrtva seksualnog napastovanja, uopće nije u novogodišnjoj noći nalazila u Frankfurtu nego, kako tvrde lokalni mediji, u Beogradu.

Policija razmišlja od dvoje optuženih zatražiti i nadoknadu za izlazak na teren a protiv 49-togodišnjeg ugostitelja se ispituje i produženje koncesije za obavljanje ugostiteljskog obrta.

Navodni seksualni napadi u Frankfurtu u novogodišnjoj noći izazivali su veliku pozornost medija koja reagira osjetljivo na vijesti ovakve vrste nakon teških izgreda u novogodišnjoj noći 2015/2016 kada je na željezničkom kolodvoru u Koelnu preko stotinu žena seksualno napastovano i opljačkano a počinitelji su bili migranti, mahom iz sjevernoafričkih zemalja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.