Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 4
Sutra: 19° 19° 4
17. listopada 2019.
Vremenska nepogoda

video Istočnoj obali SAD-a prijeti razorni uragan Florence. Udarit će u četvrtak, proglašeno izvanredno stanje

Reuters
Reuters
Autor: ,
Objavljeno: 11. rujan 2018. u 7:00 2018-09-11T07:00:28+02:00

Uragan Florence se pojačao u ponedjeljak i prešao u kategoriju 4 pa su vlasti naredile prve evakuacije na istočnoj obali Sjedinjenih Država. Uz vjetrove koji pušu brzinom i do 195 km/h, uragan bi mogao pogoditi američki kontinent ovog tjedna

Preko milijun ljudi koji žive na istočnoj obali SAD-a dobilo je nalog za obveznu evakuaciju, nakon što se uragan Florence približio kategoriji pet. Prema mišljenju stručnjaka, mogla bi ti biti jedna od razornijih nepogoda koja je u posljednje vrijeme pogodila SAD.

Uragan Florence se pojačao u ponedjeljak i prešao u kategoriju 4 pa su vlasti naredile prve evakuacije na istočnoj obali Sjedinjenih Država. Uz vjetrove koji pušu brzinom i do 195 km/h, uragan bi mogao pogoditi američki kontinent ovog tjedna.

Nakon Sjeverne i Južne Karoline, Virginija je proglasila izvanredno stanje tijekom vikenda kako bi se pripremila na moguće posljedice udara.

Vlasti Sjeverne Karoline su naredile prve evakuacije stanovnika otoka Hatteras, a od utorka i iz drugih zona obalne turističke regije Outer Banks.

Uragan se kreće brzinom od 20 km na sat u smjeru sjeverozapada i trebao bi u utorak i srijedu prijeći između Bahama i Bermuda. U četvrtak bi mogao pogoditi američku obalu.

Američki predsjednik Donald Trump je u ponedjeljak najavio da iz sigurnosnih razloga otkazuje skup u sklopu kampanje koji je za petak bio predviđen u Jacksonu, u državi Mississippi.

- Uragan se pojačava i ništa ne sugerira da je dosegnuo svoj vrhunac, navode iz Nacionalnog centra za uragan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.