Napokon kažnjeni

Indijski sud odredio smrtne kazne silovateljima-ubojicama 21-godišnje djevojke

Hina

Jedan od prosvjeda protiv silovanja / Reuters

Jedan od prosvjeda protiv silovanja / Reuters

Indijski sud osudio je u subotu trojicu muškaraca na smrtnu kaznu, dok su ostala trojica osuđena na doživotni zatvor, zbog grupnog silovanja i ubojstva 21-godišnje djevojke u lipnju 2013., potvrdili su odvjetnici

NEW DELHI Indijski sud osudio je u subotu trojicu muškaraca na smrtnu kaznu, dok su ostala trojica osuđena na doživotni zatvor, zbog grupnog silovanja i ubojstva 21-godišnje djevojke u lipnju 2013., potvrdili su odvjetnici.Studentica se kobnog dana vraćala s fakulteta u svoje mjesto Kamduni, u istočnoj indijskoj državi Zapadni Bengal, kada ju je zaskočila skupina muškaraca koji su je odvukli u izolirani dio tvornice te je silovali i pretukli na smrt.

Njezino osakaćeno tijelo pronašao je brat u jednom kanalu, oko 30 kilometara sjeverozapadno od Kalkute. Sudac je, govoreći o presudama za šestoricu 40-godišnjih muškaraca, kazao da je ovo najgori od rijetko viđenih sličnih slučajeva zločina koji su počinjeni uz toliku, iznimnu razinu okrutnosti i strahota prema žrtvi.


Odvjetnici obrane najavili su žalbu na presudu.


U Indiji je 2014. prijavljeno 36.735 silovanja, a aktivisti za sprečavanja seksualnog nasilja nad ženama upozoravaju da ih veliki broj ostane neprijavljen.