Država 'umjerenog islama'

Incident prilikom Papina posjeta Maroku: Muškarac se zaletio prema kraljevu automobilu pa naletio na tjelohranitelje

Hina

Reuters

Reuters



Papa Franjo doputovao je u subotu u Maroko, zemlju umjerenog islama i u zračnoj luci dočekao ga je kralj Muhamed VI., a u središtu dvodnevnog posjeta bit će međuvjerski dijalog i problematika migracija, što su dva prioriteta Franjina ponitifikata, javljaju agencije.


Zrakoplov Alitalije s Papom, njegovom pratnjom i novinarima sletio je u zračnu luku glavnoga grada Rabata kamo je stigao i marokanski suveren, na čiji je poziv Papa stigao u Maroko, prenose agencije.



Nakon dočeka marokanski kralj i Papa krenuli su u konvoju prema velikoj esplanadi u Rabatu gdje se nalaze džamija i mauzolej, a zatim su razgovarali u četiri oka u Kraljevskoj palači.




Unatoč impozantnom broju pripadnika sigurnosnih snaga neki se muškarac zaputio prema vozilu kralja Muhameda, no čuvari su ga brzo udaljili, pokazale su televizijske snimke. Kralj Muhamed VI. stajao je u vozilu otvorena krova i pozdravljao okupljene duž ulice u Rabatu i nije zasad jasno što je muškarac htio, piše agencija Reuters. 


Papa se vozio u papamobilu do esplanade tornja Hasan, nedovršene džamije iz 12. stoljeća gdje se okupilo oko 25.000 ljudi.