Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Pružile podršku

video I djevojke Niša prosvjedovale za djevojčicu iz Zadra: 'Nismo mogle ne solidarizirati se'

Foto Facebook Centar za devojke Niš
Foto Facebook Centar za devojke Niš
Autor:
Objavljeno: 19. listopad 2019. u 17:54 2019-10-19T17:54:52+02:00

NIŠ Na ulice 15 hrvatskih gradova danas je izašlo na tisuće građana koji su na prosvjedima 'Pravda za djevojčice' izrazili podršku tinejdžerici iz Zadra, žrtvi seksualnog nasilja i jasno poručili da je nekažnjavanje zločina također zločin. Prosvjedi su održani u Zadru, Šibeniku, Splitu, Korčuli, Rijeci, Puli, Labinu, Dugom Selu, Jastrebarskom, Čazmi, Varaždinu, Bjelovaru, Čakovcu, Osijeku i Zagrebu.

S hrvatskim su se građanima i djevojčicom iz Zadra gotovo istodobno solidarizirale djevojke iz Niša. Akciju podrške organizirao je Centar za devojke Niš.

- Kako se ne bi organizirale? Mi radimo s djevojčicama, djevojkama i ženama. Tema nasilja nad ženama osnovna je tema kojom se bavimo, a ulične akcije jedna od omiljenih metoda komunikacije sa sustavom i javnošću.

Solidarnost je jedno od naših osnovnih načela, tako da nije moglo biti drugačije nego podržati svoje prijateljice i suborkinje. Pravosuđe je i u nas sporo, kazne male, a nesenzibiliziranost institucja velika. Stavovi javnosti u Srbiji o ovom problemu i dalje su na poražavajućem nivou, objasnila nam je motive za ovu solidarnu akciju Tatjana Nikolić, izvršna koordinatorica Centra za devojke Niš.

Kako je to danas izgledalo u Nišu pogledajte ispod.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.