Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Povijesni susret

I Trump i Kim Jong - un doputovali u Singapur, sutra summit od kojeg svijet puno očekuje

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 11. lipanj 2018. u 7:26 2018-06-11T07:26:06+02:00

Sjevernokorejski čelnik naglasio je da su »oči cijelog svijeta uprte« u njih a američki predsjednik da ima dobar predosjećaj u vezi sa sastankom, navodi BBC.
SAD želi da se Sjeverna Koreja odrekne nuklearnog oružja a još nije jasno što bi Pjongjang mogao tražiti zauzvrat

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un razgovarat će s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Singapuru o trajnom mehanizmu očuvanja mira na Korejskom poluotoku, objavila je u ponedjeljak Sjeverna Koreja.

Dvojica čelnika već su doputovala u Singapur a sastat će se u utorak na otoku Sentosi.

Sjevernokorejski čelnik naglasio je da su »oči cijelog svijeta uprte« u njih a američki predsjednik da ima dobar predosjećaj u vezi sa sastankom, navodi BBC.
SAD želi da se Sjeverna Koreja odrekne nuklearnog oružja a još nije jasno što bi Pjongjang mogao tražiti zauzvrat.

U priopćenju koje je u ponedjeljak objavila sjevernokorejska novinska agencija KCNA navodi se da će dvojica čelnika razgovarati o »trajnom i čvrstom mehanizmu očuvanja mira na Korejskom poluotoku«, »denuklearizaciji« poluotoka i ostalim pitanjima od interesa za dvije strane.

Vremena su se promijenila, dodaje se u priopćenju.

Sjevernokorejski državni list Rodong Sinmun naznačio je u uvodniku da će Pjongjang nastojati poboljšati odnose sa Sjedinjenim Državama, prenosi BBC.

»Čak i ako je neka zemlja s nama u prošlosti imala neprijateljske odnose, naš je stav da ako poštuje našu autonomiju... težit ćemo normalizaciji kroz dijalog«, stoji u uvodniku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.