Povijesni susret

I Trump i Kim Jong – un doputovali u Singapur, sutra summit od kojeg svijet puno očekuje

Hina

Reuters

Reuters

Sjevernokorejski čelnik naglasio je da su »oči cijelog svijeta uprte« u njih a američki predsjednik da ima dobar predosjećaj u vezi sa sastankom, navodi BBC.SAD želi da se Sjeverna Koreja odrekne nuklearnog oružja a još nije jasno što bi Pjongjang mogao tražiti zauzvrat



Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un razgovarat će s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Singapuru o trajnom mehanizmu očuvanja mira na Korejskom poluotoku, objavila je u ponedjeljak Sjeverna Koreja.


Dvojica čelnika već su doputovala u Singapur a sastat će se u utorak na otoku Sentosi.


Sjevernokorejski čelnik naglasio je da su »oči cijelog svijeta uprte« u njih a američki predsjednik da ima dobar predosjećaj u vezi sa sastankom, navodi BBC.SAD želi da se Sjeverna Koreja odrekne nuklearnog oružja a još nije jasno što bi Pjongjang mogao tražiti zauzvrat.

U priopćenju koje je u ponedjeljak objavila sjevernokorejska novinska agencija KCNA navodi se da će dvojica čelnika razgovarati o »trajnom i čvrstom mehanizmu očuvanja mira na Korejskom poluotoku«, »denuklearizaciji« poluotoka i ostalim pitanjima od interesa za dvije strane.




Vremena su se promijenila, dodaje se u priopćenju.


Sjevernokorejski državni list Rodong Sinmun naznačio je u uvodniku da će Pjongjang nastojati poboljšati odnose sa Sjedinjenim Državama, prenosi BBC.


»Čak i ako je neka zemlja s nama u prošlosti imala neprijateljske odnose, naš je stav da ako poštuje našu autonomiju… težit ćemo normalizaciji kroz dijalog«, stoji u uvodniku.