Odbacila mogućnost

Hillary Clinton se neće kandidirati iduće godine: ‘Zabrinuta sam zbog svega’

Hina

Reuters

Reuters



Bivša državna tajnica i protukandidatkinja Donaldu Trumpu na zadnjim predsjedničkim izborima u SAD-u Hillary Clinton prvi puta je u ponedjeljak odbacila mogućnost kandidature na izborima 2020., u razgovoru za lokalnu njujoršku televiziju News 12.


»Neću se kandidirati ali ću nastaviti govoriti i braniti ono u što vjerujem«, rekla je Clinton koja je 2016. izgubila na predsjedničkim izborima od aktualnog predsjednika, republikanca Donalda Trumpa.


»Nikamo ne idem. Ono što je u igri u našoj zemlji, ono što se događa u ovom trenutku, duboko me zabrinjava«, rekla je bivša državna tajnica (2009-2013).Clinton se već susrela s demokratima koji imaju namjeru natjecati se za Bijelu kuću 2020.

»Svakom od njih sam rekla da ništa ne uzimaju kao gotovo, bez obzira što imamo dugi popis realnih problema i obećanja koje ova administracija nije ispunila, koji zahtijevaju da ih se istakne«, pojasnila je Clinton.




Upitana ima li namjeru obnašati nove javne funkcije, nije željela jasno isključiti takvu mogućnost.


»Mislim da ne, ali volim živjeti u New Yorku i silno sam zahvalna da sam imala šansu biti senatorica osam godina i raditi s ljudima iz čitave države«, rekla je bivša njujorška senatorica.