Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Propast Aluminija

Hercegovci protiv HDZ-a u Mostaru: 'Nikad više neće dobiti izbore'. Gađali 'lopova' Čovića

Foto Screenshot Tina Jelin-Dizdar N1, Twitter
Foto Screenshot Tina Jelin-Dizdar N1, Twitter
Autor:
Objavljeno: 11. srpanj 2019. u 14:52 2019-07-11T14:52:00+02:00

Pred HDZ-om se okupilo oko tisuću ljudi, a čuju se povici: 'Lopovi' te 'Dragane, lopove', očito upućeno HDZ-ovcu Draganu Čoviću, ujedno hrvatskom članu predsjedništva BiH

MOSTAR Građani su se u masovnom broju okupili ispred centrale HDZ-a u Mostaru, u prosvjedu potaknutom propašću mostarskog giganta Aluminija. Sve je krenulo kao prosvjed pedesetak radnika Aluminija, kojima su se ubrzo pridružili brojni građani, javlja Klix.ba.

Procjene govore da se pred zgradom HDZ-a okupilo više od tisuću ljudi, a čuju se povici: 'Lopovi' te 'Dragane, lopove', očito upućeno HDZ-ovcu Draganu Čoviću, ujedno hrvatskom članu predsjedništva BiH.

- Gdje je Dragan Čović? Pobjegao je kao Ceaușescu, komentira se na društvenim mrežama.

Kako javlja N1, kritika ljutitih radnika nije pošteđena ni hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

- Gdje je Kolinda, gdje je Čović, sram ga bilo? Ostavio je na cjedilu hrvatski narod. Neće izbore nikad više dobiti. Nek’ se stidi, vlada skupa sa SDA. Svi su krivi, ovo je sramota šta rade od nas, kazao je jedan od radnika.

Radnici su zapalili i svijeće ispred zgrade HDZ-a, čime su simbolično označili kraj mostarskog poduzeća u čijim je pogonima u noći s ponedjeljka na utorak isključena struja. Time je 900 radnika ostalo bez posla. 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović se nakon održanog sastanka s upravom Aluminija vratio u centralu HDZ-a.

Kako javlja reporter portala Klix.ba, Čović je zbog skupa visokog rizika ušao u centralu stranke pod policijskom pratnjom.

U tom momentu bačeno je nekoliko plastičnih predmeta iz mase, a pojedini demonstranti povikali su 'izdaja, izdaja'. Masa je uzvikivala i 'Dragane, lopove'.

Ubrzo nakon toga delegacija radnika Aluminija ušla je u centralu HDZ-a kako bi razgovarala s Čovićem.

Skup osiguravaju jake policijske snage. 

Romeo Biokšić iz Nezavisnog sindikata uposlenika kaže za Klix.ba kako su ih zvali na sastanak u krug Aluminija, ali da oni to ne žele.

- Želimo da s predstavnicima sindikata održi sastanak kako je dogovoreno. Nemam riječi za Čovićevo ponašanje. Žalosno, rekao je Biokšić.

Čelnik HDZ-a Dragan Čović je umjesto prvobitnog dogovora odlučio jutros da se u zgradi Aluminija sastane s menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija, piše Klix.ba.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.