Akcija Šiling

Hells Angelsi krijumčarili drogu i oružje u BiH

Hina

Državno tužiteljstvo BiH nije preciziralo koliko je točno osoba uhićeno niti o čijim se državljanima radi. Navodi se samo kako su pripadnici »Hells Angelsa« i »Red Devilsa« iz BiH i inozemstva, uz krijumčarenje droge, bili umiješani i u međunarodnu trgovinu oružjem



SARAJEVO – Na širem području Brčkog u sjevernom dijelu Bosne i Hercegovine u četvrtak je provedena velika policijska akcija u kojoj je uhićen veći broj osoba uključujući tu pripadnike motorističkih skupina »Hells Angels« i »Red Devils«, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH po čijem je nalogu i izvedena ta akcija.


Operacija pod kodnim nazivom »Šiling«, kako se navodi u priopćenju, izvedena je u bliskoj suradnji s policijom i pravosudnim tijelima Austrije te Slovenije, a uz uhićenja rezultirala je i zapljenom 1,2 kilograma heroina.


Državno tužiteljstvo BiH nije preciziralo koliko je točno osoba uhićeno niti o čijim se državljanima radi. Navodi se samo kako su pripadnici »Hells Angelsa« i »Red Devilsa« iz BiH i inozemstva, uz krijumčarenje droge, bili umiješani i u međunarodnu trgovinu oružjem. Jednu pošiljku oružja iz BiH namijenjenu Austriji policija je uspjela otkriti i zaplijeniti.




Tužiteljstvo BiH je više mjeseci koordiniralo operativni policijski rad na terenu, a prikupljeni su »jaki dokazi« protiv uhićenih pripadnika organiziranih kriminalnih skupina.


Iz Tužiteljstva BiH su istaknuli kako je ovime još jednom potvrđena važnost suradnje s državama Europske unije na otkrivanju i procesuiranju međunarodnih organiziranih kriminalnih skupina.