Stanje mu je vrlo ozbiljno

Gradonačelnik Gdanjska proboden nožem na dobrotvornom skupu. Pojavilo se više snimki napada

Hina

Reuters

Reuters

Videosnimka na YouTubeu pokazuje muškarca koji skače na podij, grabi mikrofon i tvrdi da ga je prethodna vlada Građanska platforma (ljevica) bacila u zatvoru i »mučila«



Gradonačelnik poljske luke Gdanjsk Pawel Adamowicz bio je napadnut nožem u nedjelju navečer na dobrotvornom skupu, objavila je policija potvrdivši informacije koje su ranije objavili mediji.


Gradonačelnik je prevezen u bolnicu gdje je dežurni liječnik Jerzy Karpinski ocijenio njegovo stanje »vrlo ozbiljnim« te je podvrgnut operativnom zahvatu, javlja poljska agencija PAP.


Napad se dogodio pred nekoliko stotina osoba u dobrotvornoj akciji prikupljanja novca za kupnju medicinskih uređaja.




Napadača su priveli policajci, a prema glasnogovorniku riječ je 27-godišnjem stanovniku Gdanjska.


Videosnimka na YouTubeu pokazuje muškarca koji skače na podij, grabi mikrofon i tvrdi da ga je prethodna vlada Građanska platforma (ljevica) bacila u zatvoru i »mučila«.


»I zato Adamowicz mora umrijeti«, uzviknuo je muškarac.


Na dužnosti gradonačelnika 53-godišnji Adamowicz je od 1998., a Građanska platforma poduprla je njegov reizbor na lokalnim izborima u jesen 2018.


Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, predsjednik Poljske Andrzej Duda i premijer Mateusz Morawiecki odmah su izrazili solidarnost s Adamowiczem.