Kaos u zračnim lukama

Francuska: Zbog štrajka kontrolora otkazano 1800 letova

Hina

Francuska Uprava za civilno zrakoplovstvo izvijestila je kako je danas diljem zemlje otkazano 1800 letova zbog štrajka kontrolora letenja koji se protive planovima Europske komisije o liberalizaciji tog sektora



PARIZ – Francuska Uprava za civilno zrakoplovstvo izvijestila je kako je danas diljem zemlje otkazano 1800 letova zbog štrajka kontrolora letenja koji se protive planovima Europske komisije o liberalizaciji tog sektora.


Glasnogovornik Uprave za civilno zrakoplovstvo (DGAC) potvrdio je informaciju o otkazivanju 1800 letova u zemlji u kojoj ih se svakodnevno realizira ukupno 7650.


Štrajk je organiziran u objema međunarodnim pariškim lukama – u Roissyju i Orlyju, ali i u zračnim lukama Nici, Marseilleu, u Toulouseu, Lyonu i Bordeauxu. Glasnogovornik je također kazao da je situacija u zračnim lukama mirna s obzirom na to da su poduzete odgovarajuće mjere kako bi se omogućilo upravljanje zračnim prometom, prenijele su agencije.




DGAC od zračnih luka traži da broj letove tijekom štrajka, koji će trajati do četvrtka, smanji za 50 posto. Putnicima se savjetuje da kontaktiraju zrakoplovne tvrtke prije polaska u zračne luke.