Philapelphia

Filmska akcija: SWAT tim oslobodio zarobljene policajce, šest ranjenih

Hina

REUTERS

REUTERS



SWAT, elitna postrojba američke policije, oslobodila je dvojicu policajaca koji su bili zarobljeni u kući u Philadelphiji s naoružanim napadačem nakon pucnjave u kojoj je ranjeno šest policajaca, izvijestila je policija u srijedu.


Napadač je ostao zabarikadiran u kući, a policija ga poziva da se preda. 


SWAT tim također je evakuirao osumnjičenike koje je policija uhitila za vrijeme racije, a koji su isto bili zarobljeni u kući, rekla je policija.




SWAT tim krenuo je u akciju otprilike pet sati nakon što je muškarac otvori vatru na policajce koji su uručivali naloge za uhićenja radi droge u sjevernoj Philadelphiji.


“Policajci i dodatni zatvorenici koji su bili u kući s napadačem sigurno su evakuirani. Napadač je ostao naoružan unutra”, rekao je načelnik philadelphijske policijske uprave Richard Ross.


Stanje svih ranjenih policajaca je stabilno i nitko nema ozljede opasne po život. Televizija je prikazala nekoliko njih kako napuštaju bolnicu u srijedu navečer, a jedan je imao zamotanu glavu i ruku.


“Mnogi od njih su morali pobjeći kroz prozore i vrata kako bi izbjegli kišu metaka”, rekao je Ross.


Napadač je nastavio pucati na SWAT-ovo vozilo parkirano ispred kuće, pogađajući i zgradu preko puta ulice, dok su policajci pokušavali ispregovarati njegovu predaju.


Policija ga je nazvala na telefon, razgovarala s njim megafonom, a u pregovore je uključila i članove obitelji, dodao je Ross.


“Pokušavamo ga nagovoriti da izađe miroljubivo”, rekao je.


Policija je pozvala lokalno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da se klone tog područja nakon što je u vatri izmijenjeno na stotine metaka.


Pojavile su se i vijesti da je napadač izravno prenosio incident na facebooku.


Predsjednik Donald Trump upoznat je s pucnjavom i prati situaciju, priopćila je Bijela kuća.


Lokalni mediji navode da napadač ima vrlo moćno oružje i značajnu količinu municije. Incident je uslijedio nakon lanca masovnih pucnjava u Kaliforniji, Teksasu i Ohiu u kojima su napadači imali poluatomatske puške.