The Mayo Clinic Alix

Fakultet greškom svim prijavljenima poslao potvrde o upisu, uzrokovao im golem stres i razočaranje

P. N.

FOTO/Commons Wikimedia

FOTO/Commons Wikimedia

Ovakve pogreške diljem američkih sveučilišta i koledža datiraju još iz 1995. godine.



Medicinski fakultet “The Mayo Clinic Alix” iz Minnesote, zabunom je poslala pisma potvrde o upisu u svoje programe na adrese ukupno 364 kandidata, prenosi Global News. Škola je za pogrešku okrivila tehničke probleme, prema izjavi koju su objavili na svojoj mrežnoj stranici.


Kandidatima kojima su pisma o upisu poslana, uskoro su i povučena.


“Ubrzo nakon slanja elektroničke pošte, otkrivena je tehnička pogreška i pisma potvrde o upisima su povučena. Svi pogođeni kandidati su kontaktirani telefonski”, stoji u izjavi škole.




Fakultet poručuje da duboko žale zbog uzrokovanja “razočarenja i stresa” kandidatima koji su primljeni pogreškom. Kažu i da nastavljaju istraživati problem. 


Ova znanstveno usmjerena medicinska škola sa sjedištem u Rochesteru nalazi se na devetom mjestu liste najboljih medicinskih škola za istraživanja prema ljestvici sastavljenoj od strane “U.S. News & World”.


Dekan za primanje novih kandidata, J. Michael Bostwick kaže da su mailovi greškom poslani svima koji su bili intervjuirani za mjesto u školi. Dodaje da je tek 46 studenata dobilo ponude administracije, a one su inicijalno odrađene telefonskim putem.


“Ovo je grozno. Još nam nije jasno kako se ovo dogodilo i vrlo smo uznemireni zbog ovih ljudi”, zaključuje.


Ovo nije prvi put da je fakultet greškom poslao ovakva pisma. U rujnu 2019. Sveučilište Južne Floride zabunom je poslalo pisma stotinama kandidata. 


Prema vremenskoj crti magazina “Time”, prvi put objavljenoj 2014. godine, ovakve su greške opažene još 1995. godine diljem američkih koledža i sveučilišta.