Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
6. prosinca 2019.
Reakcija iz Europe

Europska komisija reagirala na Šešelja: Njegov ispad izraz je nepoštovanja prema instituciji koja predstavlja građane

foto: REUTERS
foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 19. travanj 2018. u 14:01 2018-04-19T14:01:36+02:00

"Ono što smo jučer vidjeli ne pripada demokratskim institucijama. To je nepoštovanje prema institucijama koje predstavljaju građane i prema svima onima koji rade na dobrosusjedskim odnosima, regionalnoj suradnji i pomirbi."

BRUXELLES - Inicident koji je u srijedu u Skupštini Srbije izazvao srbijanski zastupnik i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj ne bi trebao imati mjesta u demokratskim institucijama i predstavlja izraz nepoštovanja prema insitituciji koja predstavlja građane, ocijenila je u četvrtak Europska komisija.

"Ono što smo jučer vidjeli ne pripada demokratskim institucijama. To je nepoštovanje prema institucijama koje predstavljaju građane i prema svima onima koji rade na dobrosusjedskim odnosima, regionalnoj suradnji i pomirbi", izjavio je glasnogovornik Komisije Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, odgovarajući na novinarski upit da komentira jučerašnji incident u Beogradu.

Srbijanski zastupnik i osuđeni ratni zločinac Šešelj gazio je u Skupštini Srbije hrvatsku zastavu i vrijeđao saborsko izaslanstvo koje je zbog toga prekinulo planirani dvodnevni boravak u Srbiji.

Gordan Jandroković, prvi predsjednik Sabora u povijesti koji je posjetio Srbiju, rekao je da nije imao drugog izbora nego vratiti se "jer smo htjeli zaštititi dignitet hrvatske države".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.